Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio novoimenovanog ambasadora Malezije u BiH

13.10.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić je u srijedu, 13. oktobra 2021. godine, primio u nastupnu posjetu ambasadora Malezije u BiH Nj.E. Raja Saifful Ridzuwan bin Raja Kamaruddina.

Ministar Podžić je ovom prilikom zahvalio malezijskom ambasadoru na učešću malezijskih vojnika u međunarodnim mirovnim snagama u Bosni i Hercegovini u nedavnoj prošlosti. On je izrazio žaljenje što su zbog pandemije COVID-19 neke međunarodne aktivnosti usporene, ali i spremnost da oblik saradnje sa Malezijom bude intenzivniji.

Novoimenovani ambasador Malzije je posebno izrazio zanimanje za međusobnu saradnju na polju vojnog školovanja te vojne industrije. Ministar Podžić je potvrdio da se na tom polju mogu pokrenuti zajednički projekti na obostranu korist Malezije i BiH, u saradnji sa ostalim institucijama nadležnim za vojnu industriju u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o daljnjim koracima u tom smjeru, posebno u formiranju odgovarajućih sporazuma potrebnih za realizaciju međusobnih projekata. U razgovoru je učestvovao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović.

Ured za odnose s javnošću
Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA