Vijesti

Ministar odbrane BiH i zamjenici ministra u odvojenim susretima primili u oproštajnu posjetu zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo

24.11.2021

Zamjenik komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadir Olcay Denizer sastao se u odvojenim susretima sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem i zamjenicima ministra odbrane BiH Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, povodom njegovog odlaska sa dužnosti zamjenika komandanta Štaba NATO-a Sarajevu.

Teme sastanaka su bile dosadašnja uspješna saradnja MO i OS BiH sa NATO Štabom Sarajevo, te trenutnе aktivnosti Ministarstva odbrane BiH na provođenju aktivnosti iz dokumenta Program reformi, kao i implementaciji Pregleda odbrane i planu modernizacije Oružanih snaga BiH.


Zamjenik komandanta Štaba NATO-a Denizer je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo boravkom i radom u našoj zemlji, te se zahvalio ministru i zamjenicima na prijemu i uspješnoj saradnji.

Također, ministar i zamjenici su se zahvalili brigadiru Denizeru za podršku koju NATO Štab  Sarajevo pruža Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, te mu poželjeli  uspjeh u nastavku karijere.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

9 FOTO GALERIJA