Vijesti

Sastanak zamjenika ministra odbrane BiH Mije Krešića sa ministrom odbrane Republike Hrvatske

7.4.2022

Zamjenik ministra odbrane BiH za politike i planove Mijo Krešić sastao se sа ministrom odbrane Republike Hrvatske Mariјom Banožićem koji je prisustvovao svečanosti u povodu obilježavanja 17. godišnjice 1. pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH i 30. godišnjice HVO u kasarni „Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru.

Tokom susreta zamjenik ministra odbrane Mijo Krešić iskazao je zahvalnost na saradnji i posebnoj prijateljskoj podršci Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, a što je potvrđeno i kroz prisustvo svečanosti kojom se potvrđuje značaj Hrvatskog vijeća odbrane u Domovinskom ratu i odbrani Bosne i Hercegovine.

„Dozvolite mi da se zahvalim Republici Hrvatskoj i Hrvatskoj vojsci koja je u ključnim trenucima pružila podršku Hrvatskom vijeću odbrane. Sve ono što je napravljeno imat će uvijek veliko poštovanje i zahvalnost. Istinski prijateljski odnos nastavljen je i danas kroz saradnju u više oblasti, a posebno u vidu školovanja pripadnika Oružanih snaga BiH na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman. U Republici Hrvatskoj imamo iskrenog zagovornika napretka Bosne i Hercegovine na evroatlantskom putu“, istakao je Krešić.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

2 FOTO GALERIJA