Vijesti

MO i OS BiH domaćin NATO Grupe za obuku

27.5.2022

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine ove godine bile su domaćin radnog sastanka NATO Grupe za obuku, podgrupe za individualnu obuku i razvoj edukacije (NTGTG IT&ED), od 22. do 27. maja 2022. godine u hotelu Hills, Sarajevo.

Sastancima ne ekpertskom nivou ispred MO BiH učestvovali su generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, pomoćnik ministra odbrane za međunardnu saradnju Zoran Šajinović i Admina Pandžić, stručni savjetnik za saradnju sa NATO-om.

Svrha posjete NATO Grupe za obuku je standardizacija metodologije iz oblasti učenja na daljinu (ADL), kao i oblasti individualne obuke. Rad grupe temelji se na zadacima, kojima se uspostavljaju i održavaju standardi obuke.

Bosnu i Hercegovinu, kao stalnog član grupe, predstavlja major Darko Ciganović, načelnik Odsjeka za individualnu obuku/KOiD i njegov zamjenik kapetan Zoran Dobrijević, instruktor u Centru za borbene simulacije / KOiD.

Domaćin aktivnosti bio je komandant Komande obuke i doktrine OS BiH, brigadir Slaven Blavicki uz podršku ZŠ OS BiH i MO BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

8 FOTO GALERIJA