Vijesti

Šef Vojnog komiteta NATO-a posjetio Ministarstvo odbrane BiH

19.7.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, zajedno sa zamjenikom ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirkom Okolićem, primio je u posjetu 19. jula 2022. godine šefa Vojnog komiteta NATO-a admirala Roba Bauera.
Video-prilog (Izjava ministra odbrane BiH Sifeta Podžića u povodu posjete šefa Vojnog komiteta NATO-a admirala Roba Bauera) https://www.youtube.com/watch?v=I-09PIr449I

Na početku sastanka ministar Podžić se osvrnuo na trenutna dešavanja u Evropi i uticaj istih na Bosnu i Hercegovinu, te naglasio kako posljedice sukoba u Ukrajini naša država osjeti još surovije od ostalih zemalja regiona. Ministar je dodao kako je situacija u BiH pogoršana mnogo više političkom situacijom te blokadom institucija koje u mnogome otežavaju rad odbrambenog sistema.

Admiral Bauer iskazao je zadovoljstvo ovom posjetom i naveo da su u Madridu na NATO samitu lideri zemalja naglasili kako će nastaviti pružati podršku BiH u njenom napretku i prosperitetu. NATO će nastaviti da daje podršku BiH u njenom nastojanju ka članstvu u savez, te povećati pomoć da država postane otpornija na ruski uticaj, ulažući u hibridni i kibernetički razvoj MO i OS BiH, naveo je Bauer.

Ministar Podžić se zahvalio na podršci koju NATO nesebično pruža BiH zajedno sa svim partnerima, bez čije pomoći MO BiH i OS BiH ne bi mogli biti operativno funkcionalni.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba


6 FOTO GALERIJA