Vijesti

Održana konferencija za medije u povodu regionalnog sportskog takmičenja „Balkan games – half marathon“

5.5.2023

U povodu predstojećeg regionalnog sportskog vojnog takmičenja „Balkan games – half marathon“, koje organizira Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pod pokroviteljstvom Međunarodnog vijeća za vojni sport (CISM), 5. maja 2023. godine na lokaciji Doma Oružanih snaga BiH upriličena je konferencija za medije.

Načelnik Odjeljenja za sport i fizičko vježbanje Zajedničkog štaba OS BiH brigadir Kemal Suljević je upoznao prisutne o programu realizacije regionalnog sportskog vojnog takmičenja „Balkan games – half marathon“ na kojem, pored domaćina Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, učestvuju i vojne reprezentacije Crne Gore, Grčke, Nizozemske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

„Uz učešće preko 70 takmičara iz devet zemalja, regionalno vojno takmičenje je izvrsna prilika da podijelimo sportsku radost i promoviramo mir i prijateljstvo. Balkanske igre su odličan primjer kako se sport može iskoristiti za zbližavanje ljudi, rušenje barijera i unapređenje razumijevanja“, izjavio je brigadir Suljević.

Ovo takmičenje održat će se u nedjelju, 7. maja 2023. godine sa početkom u 08.00 sati ispred Vijećnice, a u sklopu četvrtog izdanja manifestacije „Sarajevski maraton“, koje organizira udruženje „Dečki u plavom“ iz Sarajeva.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA