Vijesti

Ministar Helez predsjednik Organizacijskog odbora 21. memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović-Talijan“

12.5.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je u petak, 12. maja 2023. godine u Sarajevu izabran za predsjednika Organizacijskog odbora 21. memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović-Talijan“.

Helez je izabran jednoglasno na konstituirajućoj sjednici Organizacionog odbora u Domu Oružanih snaga BiH, na kojoj su učestvovali predstavnici desetak institucija iz političkog, sportskog i javnog života Sarajevskog kantona, ali i Federacije BiH.

„Hvala vam na ukazanom povjerenju. Sa svoje strane učinit ću sve da ovako značajna međunarodna sportska manifestacija, koja gaji sjećanje na izvanrednog čovjeka i ratnog komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine bude besprijekorno organizovana“, rekao je tim povodom ministar Helez.

Turnir u čast rahmetli generala Talijana, koji je je bio i osnivač Bokserskog kluba 'Zlatni Ljiljan', do sada je održan 20. puta uz učestvovanje boksera iz više od 40 zemalja svijeta. Ovim povodom predsjednik Upravnog odbora BK „Zlatni ljijan“ Adnan Pašić, podsjetio je na veliko patriotsko naslijeđe koje je za sobom ostavio Mustafa Hajrulajović-Talijan te na važnost održavanja ovog turnira kako na polju vrhunskog sporta tako i na razvijanje patriotskog duha prema vlastitoj državi Bosni i Hercegovini.

Turnir će se održati između 4. i 10. septembra ove godine u hotelu „Hills“ u Sarajevu. Konstituirajućoj sjednici Organizacijskog odbora prisustvovao je i šef  Kabineta ministra odbrane BiH Salko Beba.

Ured za odnose s javnošću

Tel:033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA