Posjeta predstavnika Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Generalnom inspektoratu MO BiH

3.2.2021

Predstavnik Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za Zapadni Balkan brigadni general John Bowron, vojni ataše Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini pukovnik Andrew Tait i projektni službenik Ureda vojnog atašea Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Emir Šabić posjetili su 2. februara 2021. godine Generalni inspektorat MO BiH u Butmiru.

Tokom posjete brigadni general John Bowron i pukovnik Andrew Tait razgovarali su sa inspektoricom i inspektorima Generalnog inspektorata MO BiH, nakon čega je od strane generalnog inspektora MO BiH brigadnog generala Ahmić Mirsada upoznat sa aktivnostima Generalnog inspektorata MO BiH i Sistema inspektora u OS BiH.

Tom prilikom generalni inspektor je posebno izrazio zadovoljstvo zajedničkim projektima u oblasti jačanja integriteta u MO i OS BiH, kapaciteta Generalnog inspektorata i Sistema inspektora u OS BiH, te aktivnostima u okviru projekta “Žene, mir i sigurnost” koji su značajno podržani od strane Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini.

Iskazana je opredijeljenost da se nastave aktivnosti i uspješna saradnja i u narednom periodu.

Info – GI MO BiH

3 FOTO GALERIJA