Ured pravoslavnog dušebrižništva

Hramovna slava „Sveti mučenici Jasenovački“ u kasarni „Kozara“

14.9.2020

Dana 13. 09. 2020. godine, pripadnici OS BiH, pravoslavne vjeroispovijesti koji rade i borave u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, proslavili su hramovnu slavu svoje kapele u pomenutoj kasarni, posvećene svetim Novomučenicima Jasenovačkim.

Svetu Liturgiju služili su vojni sveštenici: protonamjesnik dr Dragan Grujić, protonamjesnik dr Dragan Šućur i protonamjesnik Borislav Đuričić. Zbog epidemiološke situacije, a poštujući propisane sanitarne mjere, u vojnoj kapeli sabralo se oko tridesetak oficira i podoficira koji su prisustvovali na Svetoj Liturgiji.

Prisutni su bili i pomoćnik ministra odbrane za obavještajno-sigurnosne poslove gdin mr Predrag Đurić,  general-major g. Gojko Knežević, k-dant 3. pješadijskog (RS) Puka, brigadir Milan Radojčić, k-dant 1. pješadijskog bataljona 6.pbr. pukovnik g. Goran Stokić i dr.

Po završetku Svete Liturgije, pripremljen je svečani slavski ručak u salonu kluba VRS kasarne „Kozara“, gdje je i osvećen slavski hljeb i slavsko koljivo. Domaćin ove slave, brigadir gdin Radovan Jović, komandant kasarne, poželio je dobrodošlicu svim zvanicama, čestitao svim pravoslavnim vjernicima hramovnu slavu kao i vojnim sveštenicima pohvaljujući ih za trud i nastojanje da svakom prilikom budu uz vojnike u OS BiH pravosl. vjeroispovijesti kao podrška i duhovni pastiri.

info – Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva

3 FOTO GALERIJA