Ured pravoslavnog dušebrižništva

Sveti Varnava Hvostanski - Krsna slava vojnih sveštenika u MO i OS BiH

13.11.2020

12. novembra 2020. godine, kada Srpska Pravoslavna Crkva proslavlja Svete ugodnike Božije, Svetog kralja Milutina, Prepodobnog Teoktista i Jelenu, i Svetog Varnavu Hvostanskog, obilježena je Krsna slava vojnih sveštenika u MO i OS BiH.

Po blagoslovu nadležnog Episkopa bihaćko-petrovačkog G. Sergija, predstavnika Srpske Pravoslavne Crkve u MO i OS BiH, Svetu Liturgiju u hramu Svetog Nikolaja u Reljevu, služili su vojni sveštenici: prtotojerej Milorad Milinković, nastojatelj Kancelrije pravoslavnog dušebrižništva, protonamjesnik Duško Lalović, brigadni sveštenik u BrTP i jerej Nemanja Lakić, Glavni sveštenik u ZŠ OS BiH.

Na kraju Evharistijskog sabranja osveštani su slavsko žito i kolač, nakon čega je upriličena trpeza ljubavi, gdje su prisune pozdravili protojerej Milorad Milinković i general-major Gojko Knežević.

Krsna slava svečano je obilježena i na ostalim lokacijama OS BiH.

Za razliku od prethodnih godina, Krsna slava je obilježena u prisustvu manjeg broja zvanica, a u skladu sa epidemiološkim mjerama, koje su donijete od strane nadležnih institucija.

Info Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva

5 FOTO GALERIJA