Ured vojnog muftije

Predramazanska posjeta i poruka Vojnog muftije XXV-toj klasi kadeta na osnovnoj vojnoj obuci

13.4.2021

Prema Planu ramazanskih aktivnosti Vojnog muftijstva, danas je na stadionu Centra za osnovnu obuku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Pazariću vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, u pratnji rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Ibrahima-ef. Malanovića, posjetio novu klasu kadeta.

Ova, XXV po redu klasa, obuku će realizirati i tokom mjeseca ramazana. To je bio povod da Vojni muftija obiđe muslimane i muslimanke u Centru, uputi svoju ramazansku čestitku i pruži riječi podrške mladim ljudima koji će upotpunjavanjem obuke postati dio šire porodice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.


Vrijedno je spomenuti da su preko Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kadetima uručeni paketi sa prigodnim artiklima kao znak podrške njihovim naporima u sticanju primarnih vještina na obuci. Ibrahim-ef. Malanović, rukovodilac Ureda, prenio je ramazansku čestitku reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni Hercegovini, Husein-ef. Kavazovića, i istakao da Islamska zajednica kontinuirano pomaže sve one aktivnosti kojima se promiču vrijednosti domovine i svih onih koji joj služe.


Info VM


3 FOTO GALERIJA