Ured vojnog muftije

Ramazan u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine

26.4.2021

Prema Planu obilježavanja ramazana u Vojnom muftijstvu, u proteklim danima mubarek mjeseca realizovano je nekoliko aktivnosti, tačnije iftari i iftarska druženja na vojnim lokacijama. Treba odmah napomenuti da se u organizaciji ovih događaja vodila potrebna briga o svim COVID mjerama.

Pandemijski uslovi, sa kojima se sada već saživljamo, nisu bili prepreka da vjernici u Vojnom muftijstvu ramazanske radosti međusobno podijele i da, makar u manjem broju, dijele blagodat iftarske sofre. Obilaskom i organizovanjem iftara u kasarnama ''Travnik'' i ''Centru za osnovnu obuku'' u Pazariću, Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić i Glavni imam OS BiH Nesib-ef. Hadžić, čestitili su dolazak šehri-ramazana polaznicima obuke za oficire, podoficire i vojnike, uputili im prigodne ramazanske poruke, te zaželili uspješan završetak obuke.

Nakon što su pripadnici artiljerijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na poligonu Centra za borbenu obuku ''Manjača'', realizovali kvalifikacijsko bojevo gađanje sa artiljerijsko-raketnom baterijom, Vojni muftija je iskoristio ovu priliku da posjeti muslimane pripadnike artiljerijskog bataljona u kasarni ''Miralem Jugo'' u Livču, sa njima iftari i čestita im za ostvarene rezultate gađanja i iskazan visok stepen zalaganja i profesionalnosti.

Info VM

3 FOTO GALERIJA