Edukacija

Napredni nivo učenja engleskog jezika

11.4.2011

U Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj u Rajlovcu 07. aprila 2011. godine završen je još jedan ciklus učenja engleskog jezika. Po prvi put realizovan je Napredni nivo učenja engleskog jezika po programu američkog Defense Language Institute (DLI).

U Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj u Rajlovcu 07. aprila 2011. godine završen je još jedan ciklus učenja engleskog jezika. Po prvi put realizovan je Napredni nivo učenja engleskog jezika po programu američkog Defense Language Institute (DLI). Ovaj novi koncept učenja engleskog jezika je usmjeren na pripreme pripadnika OS BiH za zadovoljavanje sistema vrednovanja znanja engleskog jezika STANAG.

Prisutnima se obratio načelnik Odjeljenja stranih jezika pukovnik Haris Gazić i komandant Centra za profesionalni razvoj pukovnik Amer Duraković koji je naglasio da mu je najveće zadovoljstvo prisustvovati ovakvim ceremonijama na kojima se vidi konkretan reultat obuke u OS BiH. Pukovnik Duraković je također naglasio da će i u narednom periodu učenje stranih jezika biti prioritet u OS BiH i da je u narednom periodu sve usmjereno na poboljšanje uslova za uspješno izvođenje nastave u centrima za učenje stranih jezika.

U ime polaznika kurseva engleskog jezika obratili su se brigadir Blagoje Kovačević i brigadir Čajić Jasmin koji su izrazili zadovoljstvo kvalitetom nastave koju su uspješno realizovali instruktori Odjeljenja stranih jezika Centra za profesionalni razvoj.
Ceremonija zatvaranja ovog ciklusa učenja engleskog jezika je završena uručenjem certifikata polaznicima i grupnom fotografijom sa polaznicima kursa turskog jezika koji su također danas završili svoj ciklus učenja turskog jezika.

Info: KOiD