Edukacija

U Čapljini završena 9. klasa učenja engleskog jezika

11.4.2011

U Mini centru za učenje engleskog jezika u Čapljini 07.aprila 2011. godine završila je 9. klasa kursa engleskog jezika. Kao i kroz osam prethodnih klasa, i ova je klasa je bila organizirana kroz dva stepena, osnovni i niži srednji nivo.

U Mini centru za učenje engleskog jezika u Čapljini 07.aprila 2011. godine završila je 9. klasa kursa engleskog jezika. Kao i kroz osam prethodnih klasa, i ova je klasa je bila organizirana kroz dva stepena, osnovni i niži srednji nivo. Kurs je uspješno završio 21 polaznik, a svima njima je otvorena mogućnost da kroz sistem edukacije u OS BiH i dalje proširuju svoje znanje te ga iskoriste kroz profesionalno usavršavanje. Jedan od zadataka OS BiH je da uspostavi međunarodne standarde, a jedan od prvih koraka na tom putu je učenje stranih jezika u skladu sa usvojenim standardom STANAG.

Polaznicima koji su uspješno završili kurs engleskog jezika dodijeljeni su certifikati, a najboljim polaznicima zahvalnice. To su ovoga puta bili potporučnik Tihomir Kojičić i stariji vodnik Dalibor Vučijak. Certfikate je polaznicima uručio izvršni oficir 4. bataljona logističke podrške iz Čapljine major Novica Medan, čija jedinica logistički podržava ovaj Mini centar. Naredni ciklus učenja engleskog jezika počinje 26.aprila 2011.godine u svim centrima za učenje engleskog jezika Centra za profesionalni razvoj.