Edukacija

Kurs informatike

20.9.2011

U Centru za profesionalni razvoj OS BiH na lokaciji u Travnika, dana 16. 9. 2011. godine završen je osnovni kurs informatike za pripadnike OS BiH. Kurs je uspješno završilo 15 polaznika

U Centru za profesionalni razvoj OS BiH na lokaciji u Travnika, dana 16. 9. 2011. godine završen je osnovni kurs informatike za pripadnike OS BiH. Kurs je uspješno završilo 15 polaznika koji su kroz nastavne teme iz oblasti informatike ovladali osnovnim vještinama korištenja informatičke opreme.

U ime komandanta CPR-a polaznicima se obratio načelnik Odjeljenja vojnih kurseva pukovnik Hazrudin Hasagić, a u ime Komandanta KOiD-a pukovnik Mihajlo Duran. Svim polaznicima uručeni su certifikati o završenom osnovnom kursu informatike i nastavni materijali sa kursa informatike. Nastavni materijali će u narednom periodu služiti za obnavljanje već stečenog znanja iz oblasti informatike.

Kurs su realizovali instruktori iz sastava Centra za profesionalni razvoj zastavnik Zehrudin Šahinović i stariji vodnik Edhem Šehić.

Info - Komanda za obuku i doktrinu