Pomoć civilnim organima vlasti

OS BiH pomažu planinarima

26.3.2013

Na planini Kozara je u nedjelju, 24. marta 2013. godine održan tradicionalni planinarski pohod „Pozdrav proljeću“ u organizaciji Planinarskog društva „Klekovača“ Prijedor.

To je manifestacija koja okuplja veliki broj planinara iz zemlje i okruženja i njome se, na neki način, otvara sezona planinarenja koja u suštini nikad i ne završava. Ove godine Kozaru je pohodilo oko 1000 planinara iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Grčke i BiH iz 45 planinarskih društava tako da je „Pozdrav proljeću“ najmasovniji planinarski pohod u Republici Srpskoj.

Organizovanje ovako velikog pohoda bi bilo nemoguće bez pomoći sponzora. Jedan od veoma bitnih sponzora su bile Oružane snage BiH koje prate ovu akciju od samog početka prije 18 godina. OS BiH, tj. 6.pbr je za vrijeme pohoda ustupila na korištenje kuhinju autoprikolicu i šatore, a pripadnici 2.pč/6.pbr iz Prijedora su izvršili prevoženje i montiranje kuhinje i šatora.

Ministarstvo odbrane BiH i OS BiH su još jednom pokazali da su uvijek spremne da pomognu civilnim strukturama, tj. sportskim društvima u realizaciji njihovih aktivnosti.