Pomoć civilnim organima vlasti

Komandant 4. pješadijske brigade posjetio općinu Trebinje

24.2.2014

Komandant 4.pješadijske brigade, brigadni general Tomo Kolenda je 20.02.2014.godine posjetio općinu Trebinje, gdje se sastao sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem i predsjednikom Skupštine opštine doktorom Slobodanom Prtilom.

Tokom sastanka sa zvaničnicima  općine,  razgovarano je o statusu lokacije Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Luka Vukajlović“ Trebinje kao i budućoj saradnji Komande 4.pješadijske brigade i civilnih struktura vlasti najveće općine u istočnoj Hercegovini.

Gradonačelnik Trebinja gospodin Slavko Vučurević je posebno istakao odličnu saradnju sa komandantom 2.pješadijskog bataljona pukovnikom Dušanom Lužaićem i izrazio želju da se u narednom periodu organizuje više aktivnosti u kojima će zajedno učestvovati građani Trebinja i pripadnici OS BiH.

Brigadni general Tomo Kolenda je u potpunosti podržao ideju o zajedničkim aktivnostima i najavio učešće pripadnika 2.pješadijskog bataljona iz sastava 4.pješadijske brigade u obilježavanju međunarodne akcije „Očistimo zemlju za jedan dan“ na području grada Trebinja.

Po završetku posjete general se zahvalio na srdačnom prijemu i pozvao gradonačelnika i predsjednika SO Trebinje da posjete Komandu  4. pješadijske brigade u Čapljini.

Info-4.pbr