REGEX 16

Konferencija za medije, Međunarodna vojna vježba „REGEX 16“ kasarna „Kozara“, Banja Luka, 20.10.2016. godine, 09:30 sati

18.10.2016

Povodom održavanja Međunarodne vojne vježbe „REGEX 16“, koja će se realizirati od 24. do 27. oktobra 2016. godine na vojnim lokacijama – kasarna „Kozara“ u Banjaluci i vojni poligon „Manjača“ kod Banjaluke, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH organiziraju konferenciju za novinare, u četvrtak 20. oktobra sa početkom u 09:30 sati u kasarni „Kozara“ u Banjaluci.

Činjenica da je domaćinstvo ove vježbe povjereno našim Oružanim snagama uz prisustvo preko 1 000 vojnika iz više od 10 (deset) zemalja govori o njenoj važnosti i značaju, ali i o svojevrsnom priznanju Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH na dostignućima u procesu približavanja evroatlantskim asocijacijama i institucijama.

O značaju ove vježbe za našu zemlju, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, kao i o pripremama za njenu organizaciju i realizaciju na konferenciji će govoriti:

-          general major Mirko Tepšić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH,

-          brigadni general Radovan Ilić, komandant 6. pješadijske brigade OS BiH,

-          brigadir Ilija Petrović, komandant Komande za obuku i doktrinu (KoiD) OS BiH u ulozi direktora vježbe „REGEX 16“ i

-          pukovnik Cristophe Le Cerf, komanda Savezničkih snaga NATO-a iz Napulja.

Pozivamo sve predstavnike medija da prate konferenciju za medije na kojoj ćemo najaviti početak vježbe „REGEX 16“ te da ovaj značajni događaj prezentiraju široj javnosti.

Molimo vas da se akreditirate na vrijeme te da podatke o licima koja će pratiti konferenciju za medije i vozilima koja će ulaziti na vojne lokacije dostavite najkasnije do 15:00 sati, srijeda, 19.10.2016. godine na email:infomiroslavsukalo@gmail.com ili broj telefona: 065 560 911.