Komanda za obuku i doktrinu

Zamjenik komandanta KP OS BiH za resurse brigadni general Gojko Knežević boravio u radnoj posjeti Centru za osnovnu obuku

2.4.2015

Zamjenik komandanta KP OS BiH za resurse brigadni general Gojko Knežević boravio je u radnoj posjeti Centru za osnovnu obuku u Pazariću dana 02.04.2015.godine.

Na početku ove posjete komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić kroz informativni brifing upoznao je generala Kneževića sa realizovanim i tekućim te aktivnostima koje ovaj Centar očekuju u narednom periodu.

U nastavku posjete general Knežević je lično obišao i sagledao sve segmente od ključnog značaja za život i rad u Centru za osnovnu obuku te je posjetio kandidate na osnovnoj oficirskoj obuci koji se u okviru II klase obučavaju u ovom Centru.

Tokom svog obraćanja kandidatima na osnovnoj oficirskoj obuci general Knežević je naglasio značaj osnovne obuke kao temelja za dalji profesionalni razvoj budućih oficira te je istakao zadovoljstvo dosadašnjim pokazanim zalaganjem kandidata u savladavanju kvalifikacijskih kapija u obuci kao i dosadašnjim radom i angažmanom pripadnika Centra za osnovnu obuku koji su uključeni u ovaj proces. 

Tokom posjete Centru za osnovnu obuku general Knežević je obišao i magacinske prostore, kuhinjsko-trpezarijski blok te ostale elemente u kasarni koji direktno u učestvuju u podršci obuke kandidata na osnovnoj oficirskoj obuci.

Na kraju svoje posjete brigadni general Gojko Knežević je iskazao zadovoljstvo kompletnim stanjem u Centru za osnovnu obuku te pohvalio profesionalnost i predanost pripadnika Centra u realizaciji zadataka iz dodjeljene misije.

U radnoj posjeti Centru za osnovnu obuku su pored generala Kneževića boravili i Generalni inspektor KP OS BiH brigadir Rajko Knežević te Načelnik štaba KOiD pukovnik Dario Pajić.

info – KOiD