Komanda za obuku i doktrinu

Prisustvo generala Gojka Kneževića na Vaskršnjem prijemu u Komandi za obuku i doktrinu

21.4.2015

Na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku, dana 16.04.2015. godine, a povodom pravoslavnog Vaskrsa, pripadnici OS BiH pravoslavne vjeroispovijesti priredili su svečani prijem za pripadnike KOiD kojem je prisustvovao i general major Gojko Knežević.

Vaskršnjem prijemu ispred KP OS BiH bio je prisutan brigadir Rajko Knežević, zatim pripadnici MTT-a EUFOR-a koji su stacionirani u kasarni Travnik, predstavnici općinske i kantonalne vlasti, pripadnici MUP-a SBK.

Riječima dobrodošlice prisutnim se kao domaćin obratio organizator svečanog prijema pukovnik Darijo Pajić, načelnik Štaba KOiD, kojom prilikom je pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti čestitao Vaskrs navodeći kako Vaskrs kao najveći pravoslavni praznik, simboliše pobjedu života nad smrti i daje smisao hriščanskoj vjeri. Zahvalio je gostima na odzivu, istakavši da ovakve svečanosti  doprinose boljem  razumijevanju  i toleranciji.

Štabni sveštenik KP OS BiH jerej mr.Dragan Grujić nakon čestitke upučene pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovijesti, molitvom je blagoslovio svečanu trpezu. Svim prisutnim ukazao je na pozitivnosti ovakvog načina obilježavanja vjerskih praznika, a što je posebno izraženo  u kasarni “Travnik” u Travniku.

info-KOiD