Komanda logistike

Primopredaja dužnosti načelnika štaba Komande logistike OS BiH

4.9.2020

Svečanim potpisivanjem zapisnika o primopredaji dužnosti, 3. septembra 2020. godine na lokaciji kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj izvršena je primopredaja dužnosti načelnika štaba između dosadašnjeg načelnika brigadira Josipa Mlakića i novoimenovanog načelnika pukovnika Ante Klajića.

Primopredaji su prisustvovali komandant Komande logistike brigadir Ernes Heleg, oficir za logističke planove i operacije brigadir Borislav Vukičević, načelnik CMM pukovnik Nihad Đonlagić, zamjenik načelnika CKK major Siniša Velaga i pomoćnici načelnika štaba Komande logistike.

Komandant Komande logistike brigadir Ernes Heleg prisutne je informirao o stanju i rezultatima rada u Komandi logistike te istakao da mu je bila „čast sarađivati sa brigadirom Josipom Mlakićem“, te da je „Komanda logistike postigla zavidne rezultate“, a brigadiru Josipu Mlakiću i pukovniku Anti Klajiću poželio uspješan rad na novim dužnostima.

Nakon obraćanja brigadira Helega, prisutnima se obratio brigadir Josip Mlakić koji se zahvalio na profesionalnom odnosu i radu sa pripadnicima Komande logistike i načelnicima CMM i CKK, te novoimenovanom načelniku zaželio uspješan rad.

Pukovnik Klajić  je izrazio zadovoljstvo što mu je povjerena dužnost da bude načelnik štaba Komande logistike te je naglasio da će zasigurno ispuniti sva očekivanja koja budu pred njega postavljena.

Nakon završnih riječi komandanta Komande logistike brigadira Ernesa Helega, pristupilo se svečanom potpisivanju zapisnika o primopredaji dužnosti načelnika štaba Komande logistike, čime je pukovnik Anto Klajić i zvanično preuzeo dužnost.

Info – KL OS BiH

7 FOTO GALERIJA