6. Pješadijska brigada

Posjeta komandanta NATO štaba u BiH Komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka

14.10.2015

Komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Nedeljko Kopuz primio je 14. oktobra 2015. godine delegaciju Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini na čelu sa komandantom brigadnim generalom Žizel Vilc (Giselle Wilz).

Komandant puka je u informativnom brifingu predočio delegaciji štaba NATO-a u BiH organizaciju i glavne aktivnosti Komande 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, a nakon toga je obavljen obilazak prostorija komande u Klubu Vojske Republike Srpske s akcentom na obilazak Spomen sobe poginulim pripadnicima Vojske RS u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Prijemu pomenute delegacije prisustvovao je i komandant 6. pješadijske brigade brigadni general Radovan Ilić sa saradnicima, a komandant Štaba NATO-a u BiH brigadni general Žizel Vilc se zahvalila komandantu puka na pruženim informacijama o mjestu i aktivnostima 3. pješadijskog (RS) puka u Oružanim snagama BiH.

Povodom posjete Komandi 3. pješadijskog (RS) puka, brigadir Kopuz je komandantu Štaba NATO-a u BiH uručio plaketu puka i prigodne poklone, a na kraju aktivnosti brigadni general Vilc se zahvalila na srdačnom prijemu.