6. Pješadijska brigada

Posjeta zamjenika ministra odbrane BiH Emira Suljagića i Borisa Jerinića 6.pješadijskoj brigadi OSBiH

16.10.2015

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove dr. Emir Suljagić i zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Jerinić 15.10. 2015. godine posjetili su Komandu 6. pješadijske brigade OS BiH u kasarni „Kozara“ u Banja Luci. Goste je primio komandant 6. pbr brigadni general Radovan Ilić, sa saradnicima.

Cilj posjete je sagledavanje sveukupnih uslova života i rada u ovoj komandi, sticanje uvida u realizaciju planskih aktivnosti, te sagledavanje pitanja vezanih za bezbjednost lokacije i funkcionisanje sistema komandovanja, kontrole i komunikacija.  

U okviru posjete zamjenicima ministra odbrane BiH prezentiran je informativni brifing na kome su upoznati sa trenutnim stanjem u komandi i jedinicama 6.pbr, težišnim zadacima, kao i trenutnim aktivnostima jedinice i planovima za naredni period.

Informativnom brifingu je prisustvovao i komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković. 

Zamjenici ministra Suljagić i Jerinić su se zahvalili na dobrodošlici, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama o aktivnostima 6.pješadijske brigade.

Navedeni susret upriličen je u okviru posjete zamjenika ministra odbrane za politiku i planove i zamjenika ministra za upravljanje resursima lokacijama, komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

Info: 6.pbr

6 FOTO GALERIJA