6. Pješadijska brigada

Pripadnici 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH na obilježavanju Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane VRS

27.5.2016

U petak, 27. maja na aerodromu Mahovljani kod Banjaluke svečano je obilježen 27. maj – Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Republike Srpske (RV i PVO VRS), kojem su pored velikog broja zvaničnika prisustvovali i pripadnici 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju su, pored viokih zvaničnika iz političkog i javnog života Republike Srpske i BiH, prisustvovali zamjenik komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH brigadni general Gojko Knežević, komandant 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH brigadir Nedeljko Kopuz, pripadnici Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane OS BiH, predstavnici porodica poginulih pripadnika RV i PVO VRS, učenici osnovnih škola sa područja opštine Laktaši te brojne druge zvanice i gosti.

Obilježavanje je započelo parastosom za sve poginule pripadnike RV i PVO VRS, nakon čega su zvanične delegacije položile vijenac na spomen obilježje poginulim pripadnicima RV i PVO VRS u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U nastavku obilježavanja prisutnima su se obratili komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Nedeljko Kopuz, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić i savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske gospodin Milan Torbica.

Sa obilježavanja su upućene poruke da se svijetle tradicije ovog elitnog vida Vojske Republike Srpske moraju čuvati i njegovati u budućnosti.

Info-3. pješadijski (RS) puk

3 FOTO GALERIJA