6. Pješadijska brigada

Posjeta Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH Komandi 6.pbr.OS BiH

21.9.2016

U skladu sa godišnjim planom rada za 2016.godinu, članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH, koje je predvodio predsjedavajući Komisije Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović sa saradnicima, posjetili su 20.09.2016.godine Komandu 6.pbr OS BiH u kasarni „Kozara“.

Cilj posjete Komisije je bio upoznavanje sa stanjem jedinice, obilazak infrastrukture na lokaciji, kao i stepen priprema Komande i jedinica 6.pbr za međunarodnu vježbu REGEX 16.

Ispred ZŠ OS BiH radnoj posjeti prisustvovao je zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Mirko Tepšić, dok je ispred OK OS BiH bio prisutan komandant generalmajor Dragan Vuković sa  saradnicima.

Parlamentarnu delegaciju primio je komandant 6.pbr, brigadni general Radovan Ilić sa Komandom brigade, koji je  podnio informativni brifing o 6.pbr i tekućim aktivnostima u ovoj jedinici OS BiH. Nakon brifinga članovi Komisije su izvršili obilazak kasarne „Kozara“ i lokacije predviđene za izvođenje vježbe REGEX 16.

info-6.pbr

4 FOTO GALERIJA