Operativna komanda

Okrugli sto u OK OS BiH sa Udruženjem vojno-diplomatskih predstavnika u BiH

1.7.2015

U skladu sa Planom saradnje sa Udruženjem vojno-diplomatskih predstavnika (VDP) u BiH, 30.06.2015. godine, u kasarni „Kozara“ u Banja Luci održana je aktivnost „Okrugli sto u OK OS BiH sa Udruženjem VDP-a u BiH“.

Vojno-diplomatske predstavnike akreditirane u BiH, primio je komandant OK OS BiH general major Dragan Vuković sa zamjenicima brigadnim generalom Ivicom Jerkićem i brigadirom Mirsadom Ahmićem. Okruglom stolu su prisustvovali vojno-diplomatski predstavnici iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Rusije, SAD, Slovačke, Slovenije, Srbije i Velike Britanije, predstavnici Ministarstva odbrane BiH i OK OS BiH.

Na početku susreta, komandant OK OS BiH general major Dragan Vuković je izrazio zadovoljstvo nastavkom uspješne saradnje sa Udruženjem VDP-a u BiH, koja se jednim dijelom realizuje i kroz aktivnosti okruglog stola u OK OS BiH. Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, brigadir Mirsad Ahmić je održao informativni brifing prisutnima sa težištem na realizaciji obuke po OCC E&F konceptu i angažovanju OK OS BiH u operacijama podrške miru.

Vojno-diplomatski predstavnici u BiH su pokazali spremnost za dalje unapređenje saradnje sa OS BiH uz pružanje pune podrške daljem razvoju OS BiH, kroz obučavanje komandi i jedinica i učešće u mirovnim misijama van BiH.

Ovogodišnji susret završen je zajedničkim druženjem u kanjonu rijeke Vrbas, gdje su vojno-diplomatski predstavnici u BiH mogli da vide jedan dio prirodnih ljepota u BiH.

Info- OK OS BiH

2 FOTO GALERIJA