Operativna komanda

Nastupna posjeta turskog vojnog atašea Operativnoj komandi OS BiH

20.8.2015

Komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković primio je 20.08.2015. godine u nastupnu posjetu novog vojnog atašea Republike Turske brigadira Aytug Sekera. Sastanku je prisustvovao i zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić.

 

Tokom susreta razgovarano je o trenutnim aktivnostima OS BiH, o zajedničkim projektima OS Turske i OS BiH, obuci i vojnoj edukaciji pripadnika OS BiH. General Vuković je informirao vojnog atašea Turske o angažiranju OS BiH u mirovnim misijama van BiH, u kojima su pripadnici OS BiH razvili nove i unaprijedili postojeće vojno-specijalističke sposobnosti.

Brigadir Sekera je izrazio spremnost za nastavak saradnje između OS Turske i OS BiH, koja bi se u narednom periodu intenzivirala, naročito u nabavkama vojne opreme i vojnoj obuci pripadnika OS BiH.

Na kraju posjete, general major Dragan Vuković i brigadni general Ivica Jerkić poželjeli su brigadiru Sekeru puno uspjeha u obavljanju dužnosti vojnog atašea Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Info-OK OS BiH