Operativna komanda

Delegacija Vojske Srbije posjetila Privremeni centar za protivminske akcije i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava

2.10.2015

U sklopu realizacije plana posjete, delegacija Vojske Srbije Oružanim snagama BiH, na čelu sa generalom Ljubišom Dikovićem, posjetila je 30.09.2015. godine Privremeni centar za protivminske akcije (PMA) i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava (MES) u kasarni „Rajlovac OS BiH“.

Posjeti su prisustvovali i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković i komandant Brigade taktičke podrške brigadir Amir Čorbo sa svojim saradnicima.

Komandant Privremenog centra za PMA i uništavanje MES major Dejan Blagovčanin je upoznao prisutne sa misijom Centra i aktivnostima procesa obuke koje se provode u istom. Prikazana je i vježba “Reakcija EOD tima na otkrivanje improvizovanih ubojnih sredstava (IED)“, kao jedan dio operativnih sposobnosti pripadnika EOD čete, deminerskog bataljona.

Posjeta visoke delagacije vojske Srbije je nastavljena u popodnevnim satima na lokaciji Tehničke radionice za održavanje i uništenje municije i minsko- eksplozivnih sredstava (MiMES-TROM) u Doboju.

Info- KOiD

5 FOTO GALERIJA