Operativna komanda

Delegacija Vojnog komiteta NATO u posjeti kasarni Rajlovac

15.11.2017

U sklopu posjete Bosni i Hercegovini delegacija Vojnog komiteta NATO posjetila je 14. 11. 2017.godine lokaciju Operativne komande OS BiH kasarnu „Rajlovac OS BiH“.

Predstavnike najvišeg vojnog tijela NATO na čelu sa generalom Petr Pavelom, primio je komandant OK OS BiH general-major Dragan Vuković sa zamjenikom brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem i komandantom Brigade taktičke podrške brigadirom Amirom Čorbom.

 

Dobrodošlicu i pozdravne riječi visokoj vojnoj delegaciji NATO-a uputio je komandant OK OS BiH general-major Dragan Vuković nakon čega su prezentovani brifinzi o učešću jedinica OS BiH u procesu deminiranja BiH i o kapacitetima Centra za protivminsko djelovanje u procesu obuke deminerskog kadra. Vojna delegacija NATO-a je, u sklopu obilaska taktičko-tehničkog zbora, imala priliku da vidi dio kapaciteta deminerskih i EOD jedinica OS BiH.

 

Prije odlaska sa lokacije Rajlovac, delegacija Vojnog komiteta NATO je razgovarala sa jednim dijelom pripadnika OS BiH koji su učestvovali u misijama podrške miru van Bosne i Hercegovine.

 

info-OK OS BiH