Operativna komanda

Organizovan prijem za takmičarski tim OS BiH „Cambrian Patrol 2018“

31.10.2018

Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić primio je takmičarski tim OS BiH koji je, na prestižnom međunarodnom vojnom takmičenju ,,Cambrian Patrol 2018”, u Velikoj Britaniji, postigao hvale vrijedan rezultat i u zemlju se vratio sa srebrenim medaljama.

Prijemu su prisustvovali najbliži saradnici komandanta OK OS BiH i načelnici odjeljenja OK OS BiH.

 

U pozdravnom obraćanju general Ilić je izrazio neskriveno zadovoljstvo rezultatima koje je tim OS BiH postigao na takmičenju. Glavni podoficir OK OS BiH zastavnik 1.klase Zoran Kovačević se, u svom obraćanju, osvrnuo na tok priprema za ovo takmičenje do upućivanja tima u Veliku Britaniju.

 

Vođa tima poručnik Nemanja Nešković je iznio lične i impresije tima tokom kvalifikacija i samog, veoma zahtjevnog, takmičenja, naglašavajući izuzetnu saradnju sa 2. irskom regimentom po pitanjima opremanja i obuke u Velikoj Britaniji.

 

Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić se, u svoje ime i ime svojih zamjenika, zahvalio timu OS BiH na uloženom naporu i najsrdačnije čestitao na ostvarenom uspjehu te poželio pripadnicima tima svaku ličnu i porodičnu sreću.

 

info - OK OS BiH