SPP NG Maryland-BiH

Svečana akademija u povodu 15 godina Državnog partnerskog programa i saradnje između BiH i Marylanda, 27. novembar 2018. godine, Dom OS BiH, 18.00 sati

23.11.2018

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine ove godine obilježava 15 godina Državnog partnerskog programa (SPP) između Bosne i Hercegovine i savezne američke države Maryland te se ovim povodom 27. novembra 2018. godine u Domu OS BiH u Sarajevu organizira svečanost obilježavanja ovog jubileja.

Svečanost organizira Ministarstvo odbrane BiH u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a na svečanosti se očekuje prisustvo najviših predstavnika Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, delegacija Nacionalne garde Marylanda na čelu sa komandanticom NGM, generalicom Lindom Singh, predstavnika diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, kao i drugih predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Svečana akademija počinje u 18.00 sati u Svečanoj sali Doma Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

IZJAVE ZA MEDIJE su planirane nakon završetka svečanosti u 18.55 sati.

Izjave će dati ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović i komandantica Nacionalne garde Marylanda generalmajor Linda Singh.

Molimo fotoreportere, snimatelje i novinare koji žele pratiti program svečane akademije da u Domu OS BiH budu najkasnije u 17.40 sati, a predstavnike medija koji žele pratiti izjave za medije da u Domu OS BiH budu najkasnije u 18.30 sati.

Također vas obavještavamo da video materijale i informacije o 15 godina Državnog partnerskog programa i saradnje BiH i Marylanda možete koristiti/preuzeti na linku web-stranice MO BiH: http://bit.do/eBuuy

Pozivamo sve predstavnike medija da prate navedeni događaj i isti prezentiraju široj javnosti.

S poštovanjem,

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba