SPP NG Maryland-BiH

U Čapljini održan koncert Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH i Vojnog benda Zračnih snaga SAD

29.11.2018

Povodom obilježavanja 15. godina Programa državnog partnerstva i saradnje između Bosne i Hercegovine i Marylanda – SAD, 28. novembra 2018. godine održan je zajednički koncert Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH i Vojnog benda Zračnih snaga SAD – USAFE band “Wings of Dixie” iz sastava Američke komande za Evropu.

Program je započeo intoniranjem himni Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine. Na početku koncerta izvedene su dvije vojničke tradicionalne koračnice. Jedna je bila poznati, slavni, Američki marš – “The Washington Post March”, a druga koračnica je bila „Sarajevo marš“. Ovaj marš se vrlo često u Austriji i Češkoj izvodi kao jedan od najljepših koncertnih marševa.

U nastavku programa slušaoci su mogli poslušati prigodan kulturno-zabavni program. Koncert je održan u dvorani hotela “Mogorjelo” u Čapljini, a koncertom je dirigovao pukovnik Tomislav Sušac.

Program obilježavanja 15 godina partnerstva BiH i Marylanda će biti nastavljen i u narednim danima, a zajednički koncerti planirani su u Tuzli, 30. novembra 2018. godine i Palama, 1. decembra 2018. godine.

Info - 4. pbr

6 FOTO GALERIJA