SPP NG Maryland-BiH

Ekspertski razgovori sa Nacionalnom gardom Maryland - jačanje kapaciteta odnosa s javnošću u MO i OS BiH

9.4.2019

U Domu OS BiH se od 8. do 12. aprila 2019. godine realiziraju ekspertski razgovori u okviru Mil to Mil programa, a vezano za Državni partnerski program (State Partnership Program - SPP) između BiH i savezne američke države Maryland.

Događaj pod nazivom “PAO Messaging During Mil Operation” realizira Ured za odnose s javnošću i Zajednički štab OS BiH.  Događaju prisustvuju oficiri za civilno-vojnu saradnju i oficiri za odnose s javnošću koji će, zajedno sa ekspertima iz Nacionalne garde Maryland, razmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja i dobre prakse u oblasti odnosa s javnošću.

 

Događaj je planiran kako bi se kroz ovaj vid saradnje dodatno ojačali kapaciteti OS BiH u ovoj oblasti, kao i sama saradnja po ovom pitanju.

 

U ime MO BiH ekspertske razgovore vodi šefica Ureda za odnose s javnošću Uma Sinanović, a partnersku delegaciju iz Nacionalne garde Maryland predvodi brigadir Charles N. Kohler sa svojim timom.

 

Predviđeno je da se razgovara i o elementima strateškog komuniciranja, unapređenju ove oblasti, izradi planova strateškog komuniciranja, a riječi će biti i o budućim planovima saradnje, edukaciji naših kadrova u kapacitetima za obuku SAD-a i NGM. Posebni razgovori će biti vođeni o unapređenju strukture i pozicioniranja odnosa s javnošću u MO i OS BiH.

 

Podršku ovom događaju pruža Odjel za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH.

 

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA