SPP NG Maryland-BiH

Ekspertski razgovori sa NG Maryland - jačanje kapaciteta strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću u MO i OS BiH

24.6.2019

Pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji rade na poslovima odnosa s javnošću, na čelu sa šeficom Ureda za odnose s javnošću Umom Sinanović, boravili su od 17. do 24. juna 2019. godine u radnoj posjeti saveznoj državi Maryland (SAD).

 

Događaj je organiziran s ciljem jačanja i razvijanja kapaciteta strateškog komuniciranja iz oblasti odnosa s javnošću u MO i OS BiH kroz postojeće oblike saradnje sa Nacionalnom gardom Maryland (NGMD) i sa alatima koji se već koriste u okviru „Vojska vojsci“ saradnje i „Partnerskog programa“ između Marylanda i Bosne i Hercegovine.

Eksperti NGMD iz ove oblasti podijelili su svoja iskustva i prakse, kako bi pripadnici MO i OS BiH ojačali postojeće i razvili dodatne kapacitete, a sve u svrhu odgovora na savremene izazove i potrebe vremena u kojem živimo i procesa čiji smo sudionici.

Vojni ataše BiH u SAD brigadir Zoran Batarilo i oficir za vezu sa NGMD pukovnik Slobodan Simić prisustvovali su realizaciji ekspertskih razgovora u četvrtak, 20.06.2019. godine.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH opredijeljeni su da pozitivna iskustva i  dobre prakse u oblasti strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću pomno analiziraju i ugrade u buduće prioritete u radu, a sve s ciljem daljnjeg unapređenja ove oblasti. 

Pored šefice Ureda za odnose s javnošću, ekspertski tim odnosa s javnošću MO i OS BiH čine oficiri za odnose s javnošću u Zajedničkom štabu i Operativnoj komandi OS BiH - major Dobrislav Biloš, major Aleksandar Krunić, kapetan Elman Čosić i poručnik Azrudin Tursunović.

3 FOTO GALERIJA