SPP NG Maryland-BiH

Nastavak uspјešne saradnje OS BiH i Nacionalne garde Merilenda

30.8.2019

Tim instruktora Nacionalne garde Merilenda u saradnji sa instruktorima iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u periodu od 26. do 30. augusta 2019. godine na lokaciji kasarne „Kozara“, realizovao je obuku iz pružanja prve pomoći u borbenim uslovima sa pripadnicima 6. pbr (JPS). Tokom izvođenja obuke, medijsku podršku instruktorima pružala su dva pripadnika Tima za odnose s javnošću Nacionalne garde Merilenda.

Obuka pješadijske jedinice Oružanih snaga BiH iz sastava 6. pbr organizovana je u sklopu nastavka uspešne saradnje sa Nacionalnom gardom Merilenda i realizacije M2M (vojska-vojsci) „175th Med Sqdn Medical Fam 19-2“ događaja, a izvedena je po nekoliko nastavnih cjelina iz taktičke prve pomoći. Obuka je krunisana izvođenjem završne vježbe u skladu sa zadatim scenarijem.

Na kraju obuke svim učesnicima se obratio načelnik Štaba 6. pbr pukovnik Josip Slišković, istakavši značaj i važnost iste za pripadnike OS BiH. Pukovnik Slišković je izrazio svoju zahvalnost instruktorima Nacionalne garde Merilenda i OS BiH na njihovom profesionalnom odnosu i angažovanju, uručivši im prigodne poklone.

Info 6.pbr

11 FOTO GALERIJA