Covid-19 Korona virus

Održana metodsko-pokazna vježba dezinfekcija objekata prostora i javnih površina u kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice

15.4.2020

Dana 14. aprila 2020. godine u kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice održana je metodsko-pokazna vježba, dezinfekcija objekata, prostora i javnih površina u odgovoru na nesreću izazvanu virusom COVID-19.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio poručnik Stojan Bajić, pripadnik čete ABHO br TP u ulozi rukovodioca vježbe i upoznao prisutne sa ciljevima i zadacima, kao i sa scenariem vježbe.

Na vježbi je sagledana obučenost personala i stanja operativnosti sredstava za eventualno angažovanje u pomoći civilnim strukturama vlasti u odgovoru na nesreću izazvanu virusom COVID-19. Rukovodilac vježbe je objasnio na koji se način koriste zaštitna sredstava i doziranje, te obrazložio prisutnima način na koji se vrši dezinfekcija prostora i javne površine zbog epidemijske zaraze COVID-19 koja je prisutna na našim prostorima.

Posebno je naglasio da se svi pripadnici OS BiH moraju pridržavati zaštitnih mjera socijalne distance i korištenja zaštitne opreme na random mjestu.

info – 5pbr

7 FOTO GALERIJA