Covid-19 Korona virus

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić posjetio aerodrom Mahovljani i kasarnu „Kozara“ OS BiH

28.4.2020

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić u ponedjeljak, 27. aprila 2020. godine, posjetio je 1. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane Oružanih snaga BiH na aerodromu Mahovljani te jedinice u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci.

Uz zamjenika ministra Mirka Okolića bili su i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić. Komandant Brigade ZS i PZO brigadir Dragan Nakić i izvršni oficir 1. helikopterkog skvadrona pukovnik Fadil Ramić na Mahovljanima su informirali goste o preduzetim mjerama zaštite od pandemije virusa COVID-19, kao i drugim aspektima rada ove letačke jedinice.

Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo stanjem u skvadronu, a posebno činjenicom da jedinica nema pripadnika oboljelih od koronavirusa. Istaknut je i visok stepen profesionalizma kojeg pripadnici 1. helikopterskog skvadrona demonstriraju u složenim okolnostima.

Zamjenik ministra Mirko Okolić sa delegacijom je istog dana obišao i komandu 6. pješadijske brigade, 7. bataljon logističke podrške Komande logistike OS BiH, kao i komandu 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci. Delegaciju su dočekali komandant 6. pješadijske brigade brigadir Radovan Jović i zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH brigadir Zoran Dunović.

Zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić izrazio je zadovoljstvo prezentiranim informacijama te još jednom podsjetio na važnost poštivanja mjera preduzetih u cilju zaštite pripadnika OS BiH.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

15 FOTO GALERIJA