Najave

„Stabilnost pogonskih goriva“ u Laboratoriji OS BiH za ispitivanje hemijske stabilnosti pogonskih goriva, kasarna „3. maj“, TROM Doboj, 12. novembar od 10.30 sati, IZJAVE ZA MEDIJE u 11.20

11.11.2019

Seminar „Stabilnost pogonskih goriva“ u Laboratoriji OS BiH za ispitivanje hemijske stabilnosti pogonskih goriva u povodu obilježavanja godišnjice uspostavljanja Laboratorije za ispitivanje hemijske stabilnosti pogonskih goriva, održat će se u utorak, 12. novembra 2019. godine s početkom u 09.00 sati na lokaciji TROM Doboj.

Cilj seminara je edukacija stručnog personala i praćenje naučnih dostignuća iz oblasti ispitivanja stabilnosti pogonskih goriva (baruta) i kvaliteta energetskih materija i certifikacija stručnog personala (laboranata) u Laboratoriji OS BiH za ispitivanje hemijske stabilnosti pogonskih goriva u TROM-u Doboj.

Certificiranje laboranata (uručivanje certifikata) iz Laboratorije OS BiH će izvršiti predstavnici firmi „I-TLC“ iz Republike Slovenije i „SHOT“ iz Zenice, koje su isporučile laboratorijsku opremu, na kojoj su laboranti OS BiH uspješno završili obuku.

Pored predstavnika MO i OS BiH na seminaru će učestvovati predstavnici fabrika namjenske industrije, mašinskih fakulteta, renomiranih firmi za nabavku i servisiranje laboratorijske opreme i predstavnici međunarodnih organizacija.

Predstavnicima medija će biti omogućeno snimanje dijela laboratorije i dio seminara na jednom od predavanja koje će prezentirati renomirani predavači iz stručnih oblasti.

IZJAVE ZA MEDIJE od 11:20 do 11:50 sati.

Preporučujemo dolazak medija na glavni ulaz kasarne “3. maj” Doboj u 10.30 sati, kako bi imali dovoljno vremena za ulazak i provođenje sigurnosnih mjera.

Za dodatne informacije kontakt osoba je potporučnik Namir Halilović, načelnik Laboratorije OS BiH, mob.: 061/495-311

Uz zahvalnost na saradnji,

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,