Najave

Godišnja konferencija Regionalne inicijative za učenje na daljinu u 2020. godini (RADLI 20 – Regional Advanced Distributed Learning Initiative 2020), četvrtak, 26.11.2020. godine, Dom OS BiH, Sarajevo

24.11.2020


Godišnja konferencija Regionalne inicijative za učenje na daljinu (RADLI) na temu „Učenje na daljinu u vrijeme pandemije COVID-19: iskustva i praktična primjena u vojno-obrazovnim sistemima zemalja članica RADLI-ja i partnerskih zemalja održat će se u četvrtak, 26. novembra 2020. godine u Svečanoj sali Doma OS BiH sa početkom u 11:00 sati.

 

Godišnja konferencija Regionalne inicijative o učenju na daljinu - 20“ (RADLI 20) održat će se kao kombinirani događaj (online i rezidencijalno) u Domu OS BiH u Sarajevu u gore navedenom terminu.

 

Uvažavajući ograničenja propisana od strane nadležnih organa vezanih za sprečavanje širenja COVID-19, planirano je da u rezidentnom dijelu konferencije u Domu OSBiH učešće uzmu najviši zvaničnici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na čelu sa ministrom dr. Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH, te predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške i SAD u Sarajevu.

 

Pored ministra odbrane Bosne i Hercegovine, koji će se obratiti učesnicima konferencije u Domu OS BiH u Sarajevu, na konferenciji će se putem RADLI online platforme obratiti i direktorica ADL inicijative SAD, direktor Instituta Jefferson, te predstavnici zemalja članica RADLI.

 

Cilj uspostavljanja RADLI je da se kroz regionalnu saradnju promovišu vrijednosti i koristi ADL-a kako bi se  kroz ADL obuku, hardversku i softversku podršku, te bolju regionalnu i međunarodnu saradnju u izradi ADL proizvoda, unaprijedio vojno-obrazovni sistem zemalja članica ove inicijative.

 

Pozivamo sve predstavnike medija da informaciju i video vijest o ovoj konferenciji preuzmu na službenoj web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i našem YouTube kanalu.

 

S poštovanjem,

 

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba