Poplave i odbrana

Ostajemo ovdje dok se ne saniraju posljedice poplava

22.5.2014

Nakon posjete najugroženijim područjima u općinama Odžak, Vukosavlje, Šamac, Orašje, ministar odbrane Zekerijah Osmić je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u poslijepodnevnim satima 22.05.2014. godine posjetio naselje Rosulje u Brčkom, u pratnji generala Senada Mašovića i gradonačelnika Brčkog Ante Domića i njegovih saradnika.

Tom prilikom ministar Osmić i Predsjedavajući Predsjedništva BiH su razgovarali sa stanovništvom ovog brčanskog naselja i upoznali se sa razmjerama šteta od poplava, nakon čega su posjetili Turski tim koji danonoćno vrši crpljenje vode sa poplavljenih ulica, pomoću velikih pumpi koje vraćaju vodu u korito rijeke Brke.

”Bili smo u Odžaku, Orašju , Bosanskom Šamcu i Brčko distriktu. Uvjerili smo se u razmjere katastrofe na licu mjesta. Mi iz Oružanih snaga BiH, kako sam i ranije kazao, i dalje ostajemo uz Brčake, ostajemo ovdje dok se u potpunosti, bar primarno, ne saniraju posljedice poplava”, rekao je ministar Osmić prilikom posjete Brčkom.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA