Poplave i odbrana

Volonteri iz Ministarstva odbrane BiH u Doboju angažovani na čišćenju i sanaciji Doma penzionera

26.5.2014

Nakon što su dva dana volonterski radili u Maglaju, grupa od 10 službenika Ministarstva odbrane BiH, zajedno sa još tri volontera Misije OSCE u BiH, u ponedjeljak 26.05.2014. godine je angažovana na čišćenju posljedica poplave u gradu Doboju.

U saradnji sa Civilnom zaštitom grada Doboja, odnosno Upravom civilne zaštite RS, naša ekipa od ranih jutarnjih sati danas radi na čišćenju Doma penzionera u Doboju.

Ovo je treća grupa službenika i profesionalnih vojnih lica iz Ministarstva odbrane BiH koja volonterski radi u akciji saniranja terena nakon katastrofalnih poplava u BiH. Svakodnevno u razlilčitim dijelovima BiH, u akcijama čišćenja učestvuje 10-15 pripadnika Ministarstva odbrane BiH. Akcija čišćenja u Doboju će se nastaviti i sutra, a predviđeno je da se volonterska akcija nastavi do 30. maja.

Osim humanitarnog rada, zaposleni u Ministarstvu odbrane BiH će izdvojiti i novčana sredstva u obliku jednodnevne zarade za mjesec maj 2014. godine, za pružanje pomoći stanovništvu na teritoriji BiH zahvaćenoj poplavama.

Ured za odnose s javnošću
tel: (033) 286-680,fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba